MVT Arnhem
Nieuwsbrief MVT Arnhem april - Mantelzorgers
MANTELZORGCOMPLIMENT 2023 AANVRAGEN

MANTELZORGCOMPLIMENT 2023 AANVRAGEN

De gemeente Arnhem waardeert het werk dat mantelzorgers verzetten enorm en wil hen daar graag voor bedanken. Dat gebeurt in de vorm van het Mantelzorgcompliment.

Ben je langer dan 3 maanden mantelzorger? En zorg je meer dan 8 uur per week voor iemand uit Arnhem? Dan kan diegene voor wie je zorgt vanaf 1 april tot en met 31 december 2023 een Mantelzorgcompliment voor jou aanvragen.

Aanvragen kan via de site van de gemeente, volg hiervoor onderstaande link. Let op: de zorgvrager dient in te loggen met zijn/haar eigen DigiD. Uiteraard kan je hem of haar helpen bij het invullen van het formulier als dit nodig is. Aanvragen via de site van de gemeente is de snelste manier.

HULP NODIG BIJ AANVRAGEN?

HULP NODIG BIJ AANVRAGEN?

Heeft de zorgvrager geen eigen DigiD? Of heb je ondersteuning nodig bij de aanvraag? Dan kan MVT Arnhem je helpen. We lopen in een gesprek dan samen alle vragen door die we namens jou aan de gemeente gaan doorgeven.

In dit gesprek heb je je eigen BSN-nummer nodig én het BSN-nummer van de zorgvrager, maar ook bijvoorbeeld alle adresgegevens. Je kunt alle vragen vinden op het voorbeeldformulier op onze website, zo kun je je goed voorbereiden op het aanvraaggesprek met onze collega's. En als je het formulier via Word alvast invult en naar ons toestuurt kunnen we je nog sneller helpen.

Ben je niet PC-vaardig? Of vind je het fijner om het formulier samen met ons door te lopen? Uiteraard kun je ons ook nog steeds bellen voor ondersteuning. Dit kan van maandag t/m donderdag tussen 9 en 12 uur. Let op, zeker in de eerste periode van aanvragen kan het heel druk zijn aan de telefoon. Je kunt dan het antwoordapparaat inspreken en dan bellen we je terug.

Woon jij als mantelzorger in Arnhem, maar woont diegene voor wie jij zorgt niet in Arnhem? Dan kun je het Arnhemse Compliment helaas niet aanvragen. Wel kun je kijken bij de gemeente waar de zorgvrager woont voor hun eigen mantelzorgwaardering.

MVT ARNHEM VIERT 25-JARIG BESTAAN

MVT ARNHEM VIERT 25-JARIG BESTAAN

Op 27 februari 1998 is MVT Arnhem opgericht. Dit betekende dat we op 1 maart 2023 ons 25 jarig bestaan hebben gevierd in de stadskeuken samen met (oud) personeel en (oud) vrijwilligers. Wat was het bijzonder! Door de mooie locatie, het lekkere eten, maar vooral ook omdat 2 vrijwilligers van het eerste uur: Luus Neerinx en Henriëtte Schuurman de koninklijke onderscheiding kregen uitgereikt van burgemeester Marcouch! Wethouder Mark Lauriks opende het feest en gaf prachtige bonbons met logo cadeau!

Via onderstaande link kun je de foto's bekijken van deze bijzonder mooie dag!

BELASTINGAANGIFTE 2022 VOOR MANTELZORGERS

BELASTINGAANGIFTE 2022 VOOR MANTELZORGERS

Je hebt nog tot 1 mei om je belastingaangifte voor 2022 te doen. Neem hier even de tijd voor. Want misschien kun je gebruik maken van aftrekposten. Of moet je veranderingen doorgeven voor bepaalde toeslagen. Om het je makkelijk te maken, heeft MantelzorgNL de regelingen voor je op een rij gezet.

ACTIVITEITEN

ACTIVITEITEN

- 11/4 Lella mantelzorgsalon Zuid
- 20/4 Wandeling voor mantelzorgers
- 17/4 Start online groepscursus jongeren Kopp Support
- 26/4 Lella mantelzorgsalon Noord

   

Bekijk de webversie


© 2023 MVT Arnhem