MVT Arnhem
Nieuwsbrief MVT Arnhem juli- Mantelzorgers
EVEN PAUZE DANKZIJ MANTELZORGPAUZE

EVEN PAUZE DANKZIJ MANTELZORGPAUZE

Mocht je als mantelzorger wel op vakantie gaan, maar vind je het lastig om de zorg goed over te dragen? Op de website Mantelzorgpauze.nl vind je goede tools om dit zorgvuldig te doen zodat je ook echt even zelf kunt opladen. Je vindt er diverse checklijsten die je kunt invullen voor degenen die tijdelijk de zorg overnemen. Zij zijn dan ook goed voorbereid om de gevraagde zorg te verlenen. Wel zo prettig voor iedereen.

MANTELZORG & WERK COMBINEREN, HOE DOE JE DAT?

MANTELZORG & WERK COMBINEREN, HOE DOE JE DAT?

Ben (of ken) jij een werkende mantelzorger? Dan is het goed om bewust stil te staan bij de combinatie Zorg & Werk. Hoe hou jij al die ballen in de lucht? Dat ‘wiel’ hoef je als werkende mantelzorger niet opnieuw of alleen uit te vinden. Op onze website staan tips voor zowel de werkende mantelzorger als de werkgever. Persoonlijk contact? MVT Arnhem staat klaar voor zowel jou als mantelzorger als de werkgever. Bel of mail naar Maddy Kloet, m.kloet@mvtarnhem.nl, 06 – 15 29 44 51.
Tip: bekijk ook de aftermovie van ons symposium RUIM BAAN VOOR MANTELZORGERS op onze website.

TERUGBLIK WEEK VAN DE JONGE MANTELZORGER

TERUGBLIK WEEK VAN DE JONGE MANTELZORGER

Tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger (1-7 juni) hebben we verschillende leuke activiteiten georganiseerd voor jonge mantelzorgers uit Arnhem. Bekijk de compilatie via onderstaande link. Ben jij ook jonge mantelzorger en wil je in 2024 ook meedoen? Meld je dan aan bij MVT Arnhem. Hier kun je ook het speciale compliment voor jonge mantelzorgers aanvragen.

DIGITALE ONDERSTEUNING MANTELZORG

DIGITALE ONDERSTEUNING MANTELZORG

De wereld van de zorgtechnologie en apps groeit met de dag. Er komen steeds meer digitale zorg- en ondersteuningsmiddelen bij. Dat is heel fijn. Het kan jou als mantelzorger zeker ontlasten. Maar wat is er allemaal? Waar dient het voor? En wie kan het leveren? Dat kan ‘Floortje’ je vertellen. Als je de scan van Floortje doorloopt, selecteer je de meest passende digitale zorg of ondersteuning. Je beslist natuurlijk zelf wat het beste past bij jou en degene waar je voor zorgt. Nieuwsgierig? Klik op onderstaande link

IK MAAK ME ZORGEN

IK MAAK ME ZORGEN

Wat doe je als je je zorgen maakt over iemand in je omgeving? Het gesprek aangaan is natuurlijk het allerbeste. Maar soms is daar niet de tijd of gelegenheid voor. Op onze website staat een overzicht met handige noodnummers.

DE GEHEUGENSTEUN

DE GEHEUGENSTEUN

Zorg jij voor iemand met dementie of ken je iemand die zorgt voor iemand met dementie? Loop dan eens binnen bij De Geheugensteun. Iedere dinsdagmiddag van 13.30 – 15.30 uur kun je daar met al je vragen of een luisterend oor terecht. Ook is er een mooie collectie aan boeken over dit onderwerp. De koffie staat klaar! (Bibliotheek Rozet, Laan van Presikhaaf 7). Bekijk hier het filmpje over de Geheugensteun.

TRAINING NIEUWE HERINNERINGEN

TRAINING NIEUWE HERINNERINGEN

MVT Arnhem heeft een training samengesteld die zowel kennis over dementie als praktische handvatten en tips aanreikt voor mantelzorgers. Dit geeft jou als mantelzorger inzicht en helpt je in het omgaan met dementie. We willen verkennen of er genoeg interesse is om deze training ook dit najaar aan te bieden. Heb je interesse, laat het weten aan Maddy Kloet, m.kloet@mvtarnhem.nl

INZICHT IN AUTISME MBV BRAINBLOCKS

INZICHT IN AUTISME MBV BRAINBLOCKS

Margareth de Boer is trainer bij Mee Gelderse poort en gaat in een inspirerende bijeenkomst op 12 september het verschil laten zien tussen de hersenen van iemand met en zonder autisme. Hierdoor krijg jij als naaste een beter beeld en is het makkelijker om het gedrag te begrijpen en ermee om te gaan. Omdat Brain blocks visueel werkt bieden we deze bijeenkomst speciaal voor mantelzorgers die zorgen voor iemand met verschillende culturen en die iemand kennen of zorgen voor iemand met autisme.

ZOMERACTIVITEITEN VOOR HET GEZIN

ZOMERACTIVITEITEN VOOR HET GEZIN

Het is bijna zomervakantie. Mogelijk ben jij zelf druk met mantelzorgtaken en vier je je zomervakantie daarom thuis. Ben je op zoek naar een gezellig en gratis uitje voor de kinderen in jullie gezin? Bekijk dan het overzicht op onze website.

ACTIVITEITENOVERZICHT

ACTIVITEITENOVERZICHT

- 21/7 Wandeling mantelzorgers
- 21/7 Start Voluit Leven cursus Arnhem (Propersona)
- 17/8 Wandeling mantelzorgers
- 21/8 Tentoonstelling KIND VAN (Propersona)
- 5/9 Start Online groepscursus voor jongeren 16-25 (KOPPsupport)
- 12/9 Lella Mantelzorgsalon: thema Brainblocks
- 19/9 Alzheimer Café
- 20/9 Theesalon Arnhem Noord
- 20/9 Partnergroep NAH
- 26/9 Psy Salon
- okt/nov Training Nieuwe Herinneringen

   

Bekijk de webversie


© 2023 MVT Arnhem