MVT Arnhem
Speciale aandacht voor broertjes en zusjes tijdens Brussendag!
Brussendag: speciale aandacht voor de broertjes en zusjes!

Brussendag: speciale aandacht voor de broertjes en zusjes!

Op 30 september is het Brussendag. Brus is een samenvoeging van het woordje Broer en Zus en betekent dat je broer of zus bent van iemand die zorg nodig heeft vanwege een chronische ziekte, verstandelijke beperking, psychische aandoening of een lichamelijke handicap.
Aangezien MVT Arnhem het belangrijk vindt dat er aandacht en erkenning is voor Arnhemse jongeren die opgroeien met zorg (jonge mantelzorgers) hebben we deze speciale nieuwsbrief samengesteld. Lees meer over jonge mantelzorgers op onze website.

Oudere brus

Oudere brus

Zorgen voor je broer of zus blijft vaak een leven lang. Ook al zorgen je ouders voor je brus, je blijft toch verbonden met hem of haar. Ook al woon je op jezelf en heb je een eigen gezin. Mogelijk neemt de zorg zelfs toe als je ouders ouder worden en/of er niet meer zijn. Wil je hierover praten of heb je vragen? Bel gerust op 026 – 370 35 40 of stuur een mail naar info@mvtarnhem.nl. Bekijk ook onze website voor mantelzorgondersteuning.

Verrassing voor een brus!

Verrassing voor een brus!

Zorgen voor je brus heeft ook leuke kanten. MVT Arnhem heeft nog een leuke verrassing voor brussen. Je kunt binnenkort samen met je broer of zus een gratis pizza + drankje nuttigen bij Happy Italy in Arnhem. Vul vóór 22 september het formulier in op de actiepagina. Let op, dit aanbod is beperkt en OP = OP.

Verloting Brussenboeken

Verloting Brussenboeken

MVT Arnhem verloot 3 boeken die gaan over het thema ”Brussen”. Wil je meedoen aan de verloting meld je dan vandaag nog aan! Je kunt tot 30 september meedoen. Heb je gewonnen, dan ontvang je het gekozen Brussenboek zo snel mogelijk in je brievenbus. Als je mee hebt geloot maar niets hebt gewonnen, dan ontvang je verder geen bericht van ons.

Brussengroepen Mee Gelderse Poort

Brussengroepen Mee Gelderse Poort

Mee Gelderse Poort organiseert regelmatig bijeenkomsten voor brussengroepen van diverse leeftijden. Zo start er binnenkort een Brussengroep voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. De groep komt 8 keer bij elkaar. Iedereen heeft een broer of zus met een beperking. Elke keer is er een onderwerp waar ze over praten, knutselen of filmpjes over kijken.

BRUS online community

BRUS online community

BRUS is een online community en collectief voor en door brussen. Heb jij een broer of zus met een ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid of verslaving? Dan ben je hier op het juiste adres. Hier vind je anderen met een vergelijkbare of herkenbare situatie; brussen die iets voor elkaar kunnen betekenen. Kijk snel verder om meer te weten te komen over de community.

Broedels: computerspel voor brussen

Broedels: computerspel voor brussen

'Broedels' is een computerspel voor de broers en zussen (brussen) van kinderen met een verstandelijke en/of visuele beperking. Het spel is ontwikkeld voor kinderen van 6-9 jaar. Kinderen kunnen het spel zelfstandig spelen. In het spel ontmoet het kind de 'Broedels'. Dit zijn kleine, lieve monstertjes die verstopt leven in onze wereld. De Broedels maken allerlei dingen mee die brussen ook mee kunnen maken. Bijvoorbeeld dat ze samen een spelletje willen spelen, maar de broer of zus het niet snapt. Of dat ze bezorgd zijn om hun broer of zus als deze naar het ziekenhuis moet. In het spel leert het kind over zijn eigen emoties en gedachten over het 'brus-zijn'. Het kind krijgt tips hoe met deze emoties, gedachten en lastige situaties om te gaan. Ook ontdekt het kind: ik ben niet de enige!

Stripboek "Mijn gehandicapte broer en ik"

Stripboek "Mijn gehandicapte broer en ik"

Het stripboek van Mijn Gehandicapte Broer & Ik gaat over de bijzondere band en grappige gesprekken tussen de broers Jordy en Camiel. Jordy woont en werkt op een zorgboerderij. Camiel is de jongste van hun tweeën en haalt heel veel inspiratie uit zijn broer. Elke avond bellen ze met elkaar om te praten over wat ze hebben gedaan, wat ze hebben gegeten en over andere koetjes en kalfjes.
Dit stripboek wordt zeer goed ontvangen bij (jonge) mantelzorgers, brussen en zorgmedewerkers, maar vooral bij iedereen met gevoel voor humor!

Lees en kijktips voor Brussen

Lees en kijktips voor Brussen

Op de Brus community website staat een mooi overzicht van informatiemateriaal voor en over Brussen.

   

Bekijk de webversie


© 2023 MVT Arnhem