MVT Arnhem
Dag van de Mantelzorg 2023: Bezoek de Mantelzorgmarkt Arnhem!
DAG VAN DE MANTELZORG: MANTELZORGMARKT ARNHEM

DAG VAN DE MANTELZORG: MANTELZORGMARKT ARNHEM

De jaarlijkse Dag van de Mantelzorg is een dag waarop mantelzorgers in het zonnetje worden gezet. In Arnhem organiseren wij daarom op zaterdag 11 november de Mantelzorgmarkt Arnhem in het stadhuis. Tijdens deze dag laten ruim 60 organisaties zien wat zij te bieden hebben voor mantelzorgers. Het belooft een leuke, leerzame én vooral ook gezellige dag te worden. Er ligt een cadeautje voor je klaar als waardering voor jouw belangrijke werk als mantelzorger. Je kunt kiezen tussen een ochtend- of middagprogramma. Deelname is gratis. Meld je vandaag nog aan! (Let op, als je al hebt aangemeld, hoef je niet nog een keer aan te melden.)

MANTELZORGCOMPLIMENT 2023

MANTELZORGCOMPLIMENT 2023

De gemeente Arnhem waardeert het werk dat mantelzorgers verzetten enorm en wil hen daar graag voor bedanken. Dat gebeurt in de vorm van het Mantelzorgcompliment en het compliment voor jonge mantelzorgers. Ben je mantelzorger? Dan kan diegene voor wie je zorgt nog tot 31 december 2023 een Mantelzorgcompliment voor jou aanvragen op:
https://bit.ly/3Wn1SUZ

Ben je jonge mantelzorger? Lees dan alles over het Compliment voor jonge mantelzorgers op:
https://bit.ly/3Nr9OjP

Meer informatie over het Mantelzorgcompliment kun je vinden op onze website. Als je hulp nodig hebt met het invullen kun je ons op maandag, woensdag en donderdag bellen tussen 9 en 12 uur. Let op, het verwerken van de complimenten kan enige tijd in beslag nemen.

VERNIEUWDE WEBSITE MANTELZORGPAUZE

VERNIEUWDE WEBSITE MANTELZORGPAUZE

Soms heb je als mantelzorger behoefte om de zorg voor je naaste tijdelijk over te dragen zodat je zelf even een pauze kunt nemen. Hiervoor kun je gebruik maken van een mantelzorgpauze ook wel respijt genoemd. Op het tabblad "Mantelzorgpauze" op onze website vind je goede tools om dit zorgvuldig te doen zodat je ook echt even kunt opladen. Je kunt op het tabblad "aanbod" zoeken naar de mantelzorgpauze die bij jou en je naaste past. Doordat je de leeftijd en de aandoening van de persoon waar jij voor zorgt kunt invullen krijg je een duidelijk overzicht met alle passende mogelijkheden voor een mantelzorgpauze! Je kunt meteen contact opnemen met de aanbieder en je krijgt uitleg over de financiering. Zodra de vervangende zorg geregeld is kun je gebruik maken van diverse checklijsten die je kunt invullen voor degenen die tijdelijk de zorg overnemen. Zij zijn dan ook goed voorbereid om de gevraagde zorg te verlenen. Wel zo prettig voor iedereen. Er is meer mogelijk dan je denkt. Ontdek hoe!

PETITIE "STOP DE #REGELKOLDER"

PETITIE "STOP DE #REGELKOLDER"

Mantelzorgers zorgen voor een ziek familielid, vriend of buur. Zij hebben het veel te druk met de regelkolder waarmee zij voortdurend te maken krijgen. En dat is nogal wat. Brieven met vaak onbegrijpelijke taal; een berg formulieren en ingewikkelde regels. Niet weten waar je precies moet zijn en met tientallen zorgprofessionals en organisaties te maken krijgen…Mantelzorgers zijn te druk met al deze regeltaken. En dan hebben we het nog niet eens over de tijd die nodig is om te bellen voor meer informatie of om zaken goed geregeld te krijgen. Het kost mantelzorgers gemiddeld 4 uur per week. Dat is kostbare tijd die niet aan zorg voor een naaste kan worden besteed. Dat moet en kan anders! Daarom is MantelzorgNL gestart met de petitie Stop de #regelkolder. Vind jij ook dat mantelzorgers belangrijker zijn dan regels? Teken dan de petitie Stop de #regelkolder.

BEHOUD WMO MIDDELEN

BEHOUD WMO MIDDELEN

Wanneer degene waar je voor zorgt verhuist naar een WLZ-instelling en regelmatig thuis zal logeren, wil je ook thuis de benodigde hulpmiddelen behouden. Hulpmiddelen thuis zijn meestal verstrekt door de gemeente vanuit de WMO (bijvoorbeeld een tillift) of door de zorgverzekeraar vanuit de ZVW (bijvoorbeeld een hoog-laagbed). Normaal gesproken worden deze hulpmiddelen na de verhuizing opgehaald. Om te kunnen logeren blijven ze ook thuis nodig. Voor hulpmiddelen vanuit de gemeente geldt een andere werkwijze dan voor de hulpmiddelen die vergoed worden vanuit de zorgverzekeraar. Hierover kun je via onderstaande link informatie vinden met tips over wat je waar kunt regelen en hoe het zit met de kosten.

ORGANISEER HULP VIA We4U APP

ORGANISEER HULP VIA We4U APP

Soms zijn er periodes waarin het fijn is dat anderen je ondersteunen door kleine (en soms grote) dagelijkse taken van je over te nemen die wel moeten gebeuren, maar niet persé door jou. Zodat jij tijd overhoudt voor datgene wat nu het belangrijkste is. Met de We4U app kun je die ondersteuning makkelijk en snel organiseren.
Een app die jou als mantelzorger praktisch ondersteunt bij het door laten gaan van de dagelijkse gang van zaken, ook als het leven (even) wat moeilijker is. En natuurlijk, het begint bij ‘durf-te-vragen’. Maar zeg nou zelf, jij vindt het toch ook fijn als je iets voor iemand anders kunt doen wetend dat dit die ander enorm ondersteunt in een moeilijke tijd!

WEBINAR ZORGVERZEKERINGEN

WEBINAR ZORGVERZEKERINGEN

Het overstapseizoen voor de zorgverzekering staat weer voor de deur! Ben je mantelzorger en wil je vergoedingen voor mantelzorgers meenemen in je keuze voor een aanvullende verzekering? Meld je dan aan voor het webinar van MantelzorgNL over mantelzorg en zorgverzekering in 2024. Op woensdag 13 december kun je als lid van MantelzorgNL gratis deelnemen aan het webinar.

ACTIVITEITENOVERZICHT

ACTIVITEITENOVERZICHT

- 10/11 Start cursus psychische problemen in de familie
- 11/11 Mantelzorgmarkt Arnhem
- 14/11 Lella Mantelzorgsalon Arnhem Zuid
- 15/11 Theesalon Arnhem Noord, thema: dagstructuur & ritme
- 16/11 Wandeling mantelzorgers
- 21/11 Alzheimer café Arnhem, thema Wet zorg en dwang
- 22/11 Lella Mantelzorgsalon Arnhem Noord
- 22/11 Boeklezing "Zee van ruimte", leven met autisme door Merijntje Betzema
- 6/12 MIND Café

   

Bekijk de webversie


© 2023 MVT Arnhem