MVT Arnhem
MANTELZORGEN DOE JE SAMEN - Nieuwsbrief MVT Arnhem jan 2024
TERUGBLIK MANTELZORGMARKT ARNHEM

TERUGBLIK MANTELZORGMARKT ARNHEM

Allereerst willen we jullie een heel mooi en gezond 2024 wensen. Realiseer je goed; zorgen voor een ander begint bij goed zorgen voor jezelf! Daar helpen we jou uiteraard graag bij in 2024!

Op 11 november 2023 hebben we de eerste Mantelzorgmarkt georganiseerd. Uit de reacties van bezoekers en standhouders kunnen we concluderen dat de markt een groot succes was. We hopen deze markt in de toekomst weer te kunnen herhalen.

NIEUWE COLLEGA LENY VAN ROOIJEN

NIEUWE COLLEGA LENY VAN ROOIJEN

Per 1/12/2024 is Leny van Rooijen bij MVT Arnhem gestart als Adviseur Informele Zorg. Haar focusgebieden zijn Preventie, GGZ, NAH, Mantelzorgpauze (Respijt) en Migranten. Wij wensen Leny veel (werk)plezier!

THEMA NIEUWSBRIEVEN

THEMA NIEUWSBRIEVEN

Het afgelopen jaar hebben we voor verschillende belangrijke onderwerpen thema nieuwsbrieven gemaakt. Deze nieuwsbrieven staan vol met nuttige tips en wijzen je ook de weg. Je kunt de nieuwsbrieven downloaden via onderstaande link. Je kunt hier ook aangeven als je de nieuwsbrieven op papier wilt ontvangen. Ken jij een mantelzorger die baat heeft bij een nieuwsbrief met een specifiek onderwerp? Stuur de nieuwsbrief dan gerust door!

NEEM JIJ AL EEN MANTELZORGPAUZE?

NEEM JIJ AL EEN MANTELZORGPAUZE?

Kijk eens op onze website voor de mogelijkheden van het nemen van een mantelzorgpauze (ook wel respijt genoemd). Een mantelzorgpauze geeft jou als mantelzorger de mogelijkheid jouw zorgtaken tijdelijk op een verantwoorde manier aan een ander over te dragen. Je kunt tijd voor jezelf nemen om op adem te komen, uit te rusten en nieuwe energie op te doen. Heb je vragen? Stuur een mail naar info@mvtarnhem.nl. Tip: bekijk ook onze thema nieuwsbrief over Mantelzorgpauze!

WERK & MANTELZORG

VERBETER DE BALANS TUSSEN ZORG & WERK

VERBETER DE BALANS TUSSEN ZORG & WERK

Ben (of ken) jij een werkende mantelzorger? Dan is het goed om bewust stil te staan bij de combinatie Zorg & Werk. Hoe houd jij (of je vriendin/vriend/collega) al die ballen in de lucht? Dat ‘wiel’ hoef je als werkende mantelzorger niet opnieuw of alleen uit te vinden. Kijk eens op onze website. Daar vind je tips voor zowel de werkende mantelzorger als de werkgever. Want in samenspraak kan de balans tussen Zorg & Werk beter gevonden worden: een win-win situatie. Wil je eens sparren over de mogelijkheden? MVT Arnhem staat klaar voor zowel de mantelzorger als de werkgever! Bel of mail naar Maddy Kloet, m.kloet@mvtarnhem.nl, 06 – 15 29 44 51.

GRATIS WERK-FIT PROGRAMMA VOOR MANTELZORGERS MET EEN UITKERING

GRATIS WERK-FIT PROGRAMMA VOOR MANTELZORGERS MET EEN UITKERING

Ben jij mantelzorger en ontvang je een uitkering van het UWV? Dan heb je nu de kans om gratis deel te nemen aan het gratis Werk-Fit programma van Zorg om Werk. Dit programma is speciaal ontworpen om jou als mantelzorger te ondersteunen. Om deel te nemen, kun je contact opnemen met je klantadviseur bij het UWV of met een adviseur van Zorg om werk.

JONGE MANTELZORGERS

TOOLKIT JONGE MANTELZORGERS

TOOLKIT JONGE MANTELZORGERS

Het is erg belangrijk om oog te hebben voor jongeren die opgroeien met zorg. Hiervoor heeft MVT een speciale toolkit ontwikkeld. Deze bestaat uit een selectie van handige checklists, praktische tools en interessante informatie voor jonge mantelzorgers, ouders en professionals. Persoonlijk contact met één van onze adviseurs kan uiteraard ook altijd!

NATIONALE VOORLEESDAGEN 2024

NATIONALE VOORLEESDAGEN 2024

Op 24 januari starten de Nationale Voorleesdagen 2024. Ook MVT Arnhem schenkt hier graag aandacht aan en stelt het boek ‘Een moeder vol stoplichten’ beschikbaar voor basisscholen. Het boek biedt kinderen ondersteuning bij het leren omgaan met ziekte; thuis, op school maar ook in gesprekken met hulpverleners of tijdens ziekenhuisbezoeken. In het boek staan ook bijzondere opdrachten die de leerkracht samen met de kinderen in de klas kan maken. Heb je interesse? Stuur dan een mail aan Hannie Massen (h.massen@mvtarnhem.nl). Het boek wordt dan kosteloos verzonden (N.B. zolang de voorraad strekt). Bekijk deze pagina als je meer wilt weten over jonge mantelzorgers op school.

HANDIGE TOOLS

VIND SNEL HULP VIA DE NATIONALE HULPGIDS

VIND SNEL HULP VIA DE NATIONALE HULPGIDS

Sinds 2003 is de Nationale Hulpgids dé plek waar hulpvragers kinderopvang, thuiszorg, schoonmakers, hoveniers en dagbesteding kunnen vinden. Hulpvrager en Hulpen kunnen gratis advertenties maken en reageren op berichten. Doordat meer dan 50.000 Hulpvragers en Hulpen zich hebben aangemeld vind je altijd iemand bij jou in de buurt. Let op, het is wel mogelijk dat er kosten zijn verbonden aan de hulp die geboden wordt.

HELLO 24/7 DEEL DE ZORG APP

HELLO 24/7 DEEL DE ZORG APP

Zorg je voor iemand die even niet alles zelf kan? Doe het niet alleen. Deel de zorg met Hello 24/7. De app waarmee je snel extra helpende handjes organiseert en alles makkelijk samen regelt. Zodat jij er niet meer alleen voor staat.

OPROEPEN

EO ZOEKT MANTELZORGERS VOOR ONDERZOEK NAAR LIEFDESRELATIES

EO ZOEKT MANTELZORGERS VOOR ONDERZOEK NAAR LIEFDESRELATIES

De EO is met spoed op zoek naar mantelzorgers die intensief zorgen voor hun geliefde. Zij willen graag inzicht krijgen in hoe ziekte invloed heeft op liefdesrelaties en wat de drijfveren zijn die ons bij ziekte doen samenblijven, twijfelen of afscheid nemen. Dit is een intiem en persoonlijk onderwerp, maar ook van groot belang voor onze samenleving. Er is nog weinig onderzoek gedaan naar de impact van ziekte op liefdesrelaties, en daarom willen zij hier graag aandacht aan besteden. Ze hebben al met veel mantelzorgers gesproken die ondanks alles voor hun zieke partner blijven zorgen. Echter, ze zijn nog steeds op zoek naar mantelzorgers die momenteel worstelen, zich verscheurd voelen, of wellicht binnenkort een belangrijke beslissing moeten nemen. Ben je een mantelzorger en wil je bijdragen aan dit belangrijke onderwerp? Neem dan contact op met onderzoeker Laurette de Kievit. Je kunt haar bereiken door te bellen naar 06 81 92 03 65 of een e-mail te sturen naar laurette.de.kievit@eo.nl. Jouw bijdrage kan van onschatbare waarde zijn voor mensen in een vergelijkbare situatie en voor dit belangrijke onderzoek.

OPROEP MANTELZORGERS VAN DIABETES PATIENTEN

OPROEP MANTELZORGERS VAN DIABETES PATIENTEN

Diabetes verenging Nederland zoekt contact met Mantelzorgers die voor iemand zorgen met Diabetes en bekend zijn met het onderstaande onderwerp. Diabc (hun ledenmagazine) nummer 1 in 2024 heeft als thema ‘overgang’. In de breedste zin van het woord, bijvoorbeeld ook de overgang van zelfstandig wonen naar een verpleeghuis. Wat betekent dit voor de diabeteszorg? Hoe ga je met deze overgang om als mantelzorger? Waar heb je steun aan? In een artikel van 2 pagina’s willen zij aandacht besteden aan een mantelzorger van iemand met diabetes die dit recent heeft ervaren en hierover wilt vertellen. Mogelijk met een kader met tips vanuit een expert in mantelzorgondersteuning. Ben je als mantelzorger betrokken bij de zorg voor iemand met diabetes of heb je (als professional) ervaring met dit onderwerp en ben je geïnteresseerd om mee te doen? Stuur dan een email naar IJ.Colet@dvn.nl of bel met IJda Colet op 06-57 88 70 72. Neem ook eens een kijkje op www.dvn.nl

ACTIVITEITENOVERZICHT

ACTIVITEITENOVERZICHT

- Iedere dinsdagmiddag: De Geheugensteun
- 16/1 Alzheimer Café Arnhem
- 17/1 Theesalon Arnhem Noord
- 18/1 Wandeling voor mantelzorgers
- 24/1 t/m 3/2 Nationale Voorleesdagen
- 24/1 Lella Mantelzorgsalon Arnhem Noord
- 29/1 Digitale Meet & Greet voor Brussen (SIEN)
- 6/2 Start Voluit Leven cursus Arnhem (Propersona)
- 20/2 Mind Café

Voor meer informatie en deelname zie onderstaande link.

   

Bekijk de webversie


© 2024 MVT Arnhem