MVT Arnhem
Nieuwsbrief MVT Arnhem mei - Mantelzorgers
SYMPOSIUM RUIM BAAN VOOR MANTELZORGERS

SYMPOSIUM RUIM BAAN VOOR MANTELZORGERS

Op 1 juni organiseert MVT Arnhem het symposium RUIM BAAN VOOR MANTELZORGERS. Deze interactieve middag met inspirerende sprekers is speciaal bedoeld voor HR professionals en directeuren van bedrijven uit de regio Arnhem. Werkgevers krijgen praktische tips en handvaten over hoe zij een mantelzorgvriendelijke organisatie kunnen worden. Deel de link dus vooral met de juiste persoon binnen jouw organisatie of netwerk.

WEEK VAN DE JONGE MANTELZORGER

WEEK VAN DE JONGE MANTELZORGER

Kinderen en jongeren die opgroeien met een ziek, beperkt of verslaafd gezinslid noemen we jonge mantelzorgers. Deze jonge mantelzorgers hebben vaak extra (zorg)taken, maken zich regelmatig zorgen en moeten soms zorg en aandacht missen. Meer dan hun leeftijdsgenoten zonder zorgsituatie thuis. Om hen te ondersteunen en zichtbaar te maken wordt ieder jaar van 1 t/m 7 juni de nationale Week van de Jonge Mantelzorger georganiseerd.
In Arnhem krijgen jonge mantelzorgers een activiteit als kadootje: Zo kunnen zij een dagje weg naar het Nederlands Openluchtmuseum of hun vaardigheden vergroten door een workshop fotografie te kiezen. Jongeren t/m 24 jaar kunnen zich aanmelden via onze website.

MANTELZORGEN MET GEZONDE GRENZEN

MANTELZORGEN MET GEZONDE GRENZEN

Je eigen grenzen in de gaten houden is voor iedereen belangrijk. Maar voor jou als mantelzorger echt cruciaal. Want alleen met aandacht voor jouw grenzen kun je voor een ander zorgen op een manier die bij jou past. Dan pas kun je zorg combineren met andere bezigheden als werk, studie, gezin en sociale contacten. Dan kun je helder communiceren en daardoor onderlinge irritatie voorkomen. En dat zorgt ervoor dat je het zorgen ook op langere termijn vol kunt houden. Vind je het lastig om je grenzen te bewaken? Gebruik dan het werkboekje ‘Mantelzorgen met gezonde grenzen’. Een handig boekje met allerlei informatie en vragen waardoor je meer inzicht krijgt in je grenzen en hoe je ze beter kunt bewaken. Een aanrader om eens te bekijken!

MANTELZORG & GGZ

MANTELZORG & GGZ

Zorgen voor iemand met een psychische kwetsbaarheid valt ook onder mantelzorg. Mantelzorgtaken zijn bijvoorbeeld regelzaken, contactpersoon zijn voor hulpverleners en het bieden van persoonlijke ondersteuning. In een gezinssituatie met thuiswonende kinderen is er meestal ook sprake van jonge mantelzorgers.

Binnenkort komt de bewaareditie van onze GGZ nieuwsbrief uit. Deze is speciaal voor mantelzorgers met nuttige tips en waar je hulp kunt vinden! Hou je mail in de gaten hiervoor! Nu al meer weten? Lees meer over mantelzorg & GGZ op onze website. Vergeet niet om het mantelzorgcompliment en/ of compliment voor Jonge Mantelzorgers aan te vragen.

WORKSHOPS BRAINBLOCKS

WORKSHOPS BRAINBLOCKS

Brain Blocks is een methodiek waarmee je kunt laten zien hoe de hersenen van mensen met autisme werken en hoe gedrag, gevoelens en gedachten bij autisme werken. Hierdoor krijg jij als naaste een beter beeld en is het makkelijker om het gedrag te begrijpen en ermee om te gaan. Omdat Brain Blocks visueel werkt bieden we deze bijeenkomst speciaal voor mantelzorgers die zorgen voor iemand met een andere cultuur. Andere mantelzorgers die zorgen voor iemand met autisme zijn ook van harte welkom! De workshops vinden plaats op 21 juni (tijdens de Theesalon) of 12 september (tijdens de Lella mantelzorgsalon).

PARTNERGROEP NAH

PARTNERGROEP NAH

Heb je een partner met Niet-Aangeboren Hersenletsel? Maakt dat jullie relatie soms ingewikkeld? Wil je hier met anderen met een partner met NAH over praten? Dan is deze groep iets voor jou! MEE Gelderse Poort organiseert dit jaar een aantal bijeenkomsten. Elke keer is er een thema. Daarnaast is er gelegenheid om ervaringen met elkaar uit te wisselen.

PREVENTIEF AANBOD JEUGD EN GEZIN

PREVENTIEF AANBOD JEUGD EN GEZIN

Propersona Connect organiseert de komende tijd weer een aantal bijeenkomsten over hoe om te gaan met psychische -en/of verslavingsproblemen. Er zijn speciale bijeenkomsten voor kinderen, jongeren, jongvolwassenen en ouders in de regio Arnhem. Deelname is gratis en er is geen verwijzing nodig.

ACTIVITEITENOVERZICHT

ACTIVITEITENOVERZICHT

- 16/5 Alzheimer Café
- 16/5 Psy salon
- 17/5 Theesalon Arnhem Noord
- 25/5 Wandeling voor mantelzorgers
- 31/5 Bijeenkomst partnergroep NAH
- 1/6 Symposium Ruim Baan voor Mantelzorgers
- 1-7 Week van de Jonge Mantelzorger
- 13/6 Lella mantelzorgsalon Zuid
- 14/6 Bijeenkomst partnergroep NAH
- 15/6 Wandeling voor mantelzorgers
- 20/6 Alzheimer Café
- 21/6 Theesalon Arnhem Noord: thema Brain Blocks
- 28/6 Lella mantelzorgsalon Noord

   

Bekijk de webversie


© 2023 MVT Arnhem